Skip to main content
Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

3.7
(610)

Kabeljauw kan wel anderhalf meter lang worden! Zo groot is de vis op jouw bordje gelukkig niet. Misschien heb je het zonder dat je het wist wel eens kabeljauw gegeten. Gefrituurde kabeljauw wordt namelijk ook wel kibbeling of lekkerbek genoemd.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

½

Rode ui

½

Knoflookteen

150 gram

Champignons

1

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

Bak de krieltjes.
1

Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.

Bak de kabeljauw.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.

Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden.
5

Hak ondertussen de basilicum en peterselie fijn. Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden. Voeg na 23 – 28 minuten de helft van de kruidenolie en de broccoli toe aan de wok of hapjespan met krieltjes en bak de laatste 2 minuten mee.

Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.
6

Serveer de kabeljauw met de krieltjes en broccoli. Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders