Kabeljauw kan wel anderhalf meter lang worden! Zo groot is de vis op jouw bordje gelukkig niet. Misschien heb je het zonder dat je het wist wel eens kabeljauw gegeten. Gefrituurde kabeljauw wordt namelijk ook wel kibbeling of lekkerbek genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Krieltjes
½
Rode ui
½
Knoflookteen
150 gram
Champignons
1
Kabeljauwfilet
(Bevat: Vis)
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat: Selderij)
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
1.5 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.
Hak ondertussen de basilicum en peterselie fijn. Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden. Voeg na 23 – 28 minuten de helft van de kruidenolie en de broccoli toe aan de wok of hapjespan met krieltjes en bak de laatste 2 minuten mee.
Serveer de kabeljauw met de krieltjes en broccoli. Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.