Skip to main content
Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

3.7
(610)

Kabeljauw kan wel anderhalf meter lang worden! Zo groot is de vis op jouw bordje gelukkig niet. Misschien heb je het zonder dat je het wist wel eens kabeljauw gegeten. Gefrituurde kabeljauw wordt namelijk ook wel kibbeling of lekkerbek genoemd.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Céleri

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½

Oignon rouge

½

Gousse d'ail

150 g

Champignons

1

Filet de cabillaud

(Contient: Poisson)

4 leaves

Basilic frais

(Contient: Céleri)

2 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

2 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories699 kcal
Énergie (kJ)2925 kJ
Graisses37 g
Graisses saturées6 g
Glucides57 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines29 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Cocotte
Wok
Poêle à bords hauts

Instructions

Bak de krieltjes.
1

Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.

Bak de kabeljauw.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kabeljauw aan elke kant 2 – 3 minuten.

Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden.
5

Hak ondertussen de basilicum en peterselie fijn. Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden. Voeg na 23 – 28 minuten de helft van de kruidenolie en de broccoli toe aan de wok of hapjespan met krieltjes en bak de laatste 2 minuten mee.

Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.
6

Serveer de kabeljauw met de krieltjes en broccoli. Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes