Skip to main content
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn

Voor dit pastagerecht met farfalle -wat letterlijk vlinders betekent in het Italiaans- maak je zelf de saus van cherrytomaten, sjalot en tijm. Doordat je de tomaten opbakt, krijgen ze een zoete smaak. Je serveert de saus met witte tonijn. Alles over de tonijn en visser Jack lees je op de extra informatiekaart.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Sjalot

250 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse tijm

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

90 gram

Farfalle

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2958 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Saladekom

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de cherrytomaten doormidden.
2

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn. Laat de tonijn uitlekken.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tonijn toe aan de saus.
5

Voeg daarna de farfalle en tonijn toe aan de saus.

6

Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de overige tijm. Serveer met de overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Biefstuk met romige paddenstoelensaus

Biefstuk met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

Flatbreadpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Varkenshaas in pecanbotersaus

Varkenshaas in pecanbotersaus

met spinazie-orzo en witloof
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipfilet met rodewijnstoof

Kipfilet met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree
Fusion taco's met bolognesevulling en pestokaas

Fusion taco's met bolognesevulling en pestokaas

met rucola en Italiaanse kruiden
Ovengebakken pastaschotel met knapperig kaaslaagje

Ovengebakken pastaschotel met knapperig kaaslaagje

met romige groentesaus
Vegetarische burger met blauwe kaas

Vegetarische burger met blauwe kaas

met peer-balsamicosalade en zelfgemaakte frieten
Romige farfalle met varkenshaasstukjes

Romige farfalle met varkenshaasstukjes

met aubergine, tomatentapenade en kaas
Kip à la Cosmopolitan

Kip à la Cosmopolitan

met spekjes, witloof en aardappelwedges
Entrecote met mayonaise met truffelaroma

Entrecote met mayonaise met truffelaroma

met champignons, Parmigiano Reggiano en spinazie-aardappelpuree
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

Pompoensoep met zelfgemaakte croutons

met zure room, pompoenpitten en linzen
Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Met gewokte broccoli en sesamzaadjes
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

Ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette

met sperziebonen, peultjes en oude kaas
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Met rucola en pecorino
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

met tomaat, limoen en koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen