Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
600 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Sjalot
200 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
40 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))15 ml
Basilicumcrème met citroen
1 bol(len)
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))125 gram
Rode cherrytomaten
1.5 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten. Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen. Serveer de loaded fries.