HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Loaded Fries Met Kipgehakt
topBanner
Italiaanse loaded fries met kipgehakt

Italiaanse loaded fries met kipgehakt

met basilicum-mayonaise

Lees meer

Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!

Labels:Familie
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Sjalot

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met citroen

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4041 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng de frieten in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

2

Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel het kipgehakt mengsel over de frieten. Verdeel de mozzarella en Italiaanse kaas erover en bak nog 2 - 3 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen en per persoon 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Halveer de cherrytomaten. Doe deze in een kom en voeg per persoon 1 tl zwarte balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Verdeel de cherrytomaten over de loaded fries en druppel de basilicum-mayonaise erover heen. Serveer de loaded fries.