Skip to main content
Hutspot met spekjes en ambachtelijke rookworst
Hutspot met spekjes en ambachtelijke rookworst

Hutspot met spekjes en ambachtelijke rookworst

Idéal pour les froides soirées d’hiver

4.1
(362)

We hebben een variant op de hutspot voor je bedacht met spruit-jes. Door de spruitjes eerst even te koken en daarna te bakken met de spekjes, geef je ze extra smaak! Wist je dat de rookworst in jouw box een aantal specerijen bevat? Namelijk zwarte peper, foeli, nootmuskaat en gember.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekblokjes

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)874 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten74 g
Vezels18 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Aardappelstamper

Instructies

Snijd de peen in plakken
1

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peen in plakken. Zorg dat de aardappelen en peen ruim onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 20 minuten op middellaag vuur koken. Giet daarna af, maar houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.

2

Halveer ondertussen de spruiten.

Bak de groenten
3

Verhit een wok of hapjespan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Voeg de ui, spruiten en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en breng op smaak met peper.

Pureer de aardappelen
4

Stamp ondertussen de aardappelen en peen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, melk, mosterd en eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de gebakken spekjes, ui en spruiten toe en schep om. Breng op smaak met peper en laat het deksel op de pan.

5

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en verwarm de rookworst in 3 - 4 minuten.

Serveer met de rookworst
6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders