Skip to main content
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen

4.2
(1,1K)

Rozijnen, zongedroogde druiven, hebben een natuurlijke zoetheid en een stevige textuur die zowel zoete als hartige gerechten naar een hoger niveau tillen. Ze zijn niet alleen heerlijk, ze zitten ook boordevol antioxidanten en vezels!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels12.7 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.7 g
Potassium472.4 mg
Calcium55.5 mg
Iron0.4 mg
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. 

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten bakken
2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortelschijfjes bedekt zijn met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Voeg de twee soorten tomaat toe aan de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pot met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los en meng de Siciliaanse kruidenmix en 1/3 van de peterselie erdoor. Laat zonder deksel uitstomen.

Heek bakken
4

Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de heek 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de heek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet.

Saus maken
5

Verhit een klontje boter in de pan met bakvet en voeg de helft van de overgebleven peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de tomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige peterselie. Leg de heek erop en schenk de saus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders