Gele paprika-maissoep met feta, pompoenpitten en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele paprika-maissoep met feta, pompoenpitten en naanbrood

Gele paprika-maissoep met feta, pompoenpitten en naanbrood

Légèrement relevée grâce au cumin et à la coriandre moulue

Dit is een kruidige soep met komijn en gemalen koriander. De mais zorgt voor een zoet accent. Je eet deze soep met warm naanbrood die je met een deel van de Griekse feta vult.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Mais

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

5 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Grote pan
Grillpan
Staafmixer

Instructies

1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.

2

Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan met deksel en bak de knoflook en gele paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en het gema-len korianderzaad toe en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens de mais toe, 200 ml kokend water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta.

5

Gril het naanbrood 2 - 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel het overige kokende water toe om de saus te verdunnen.

7

Snijd het naanbrood doormidden en vul met de helft van de feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Serveer met het naanbrood en besprenkel de soep naar smaak met extra vierge olijfolie.