Skip to main content
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten

Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Venkel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

0.99 tl

Paprikapoeder

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

90 gram

Garnalen

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1.25 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2485 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Préparer la semoule
1

Préparez le bouillon. Dans un grand plat à four, mélangez la semoule au bouillon et laissez reposer 10 minutes à couvert. Égrenez la semoule à fourchette.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 5 keer meer magnesium en vitamine B, 4 keer meer ijzer en 3 keer meer vitamine E. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.

Préparer
2

Préchauffez le four à 200 degrés. Coupez le fenouil en deux, puis en quartiers et retirez-en le cœur dur. Coupez le ensuite en lanières. Retirez les aiguilles de romarin de la tige et ciselez-les. Émincez ou écrasez l'ail. Émincez l'oignon. Coupez le poivron jaune en lanières étroites.

Tip: Zit er wat loof aan je venkel? Houd dit dan apart, om voor je gaat serveren de ovenschotel mee te garneren.

Cuire
3

Faites chauffer le paprika en poudre dans une sauteuse ou grande poêle à feu moyen-vif pendant 1 minute, ou jusqu'à ce qu'il libère son parfum. Ajoutez 1/2 cs d'huile d'olive par personne. Faites revenir l'ail, l'oignon et le romarin ciselé 2 à 3 minutes. Ajoutez le fenouil et le poivron jaune et faites sauter encore 3 à 4 minutes.

Cuire les crevettes
4

Déglacez avec 1/2 cs de vinaigre de vin blanc par personne et les tomates cerises. Laissez mijoter à feu moyen-vif. Pendant ce temps, séchez les crevettes avec de l'essuie-tout. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans une poêle et cuire les crevettes 3 à 4 minutes à feu moyen-vif. Salez et poivrez. Mélangez les crevettes à la sauce aux légumes.

Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.

Gratiner
5

Mélangez 1/4 cs d'huile d'olive par personne à la semoule. Versez la sauce aux légumes et crevettes dessus et saupoudrez de fromage vieux. Laissez gratiner 5 à 10 minutes au four.

Servir
6

Servez le gratin et garnissez éventuellement des fanes de fenouil.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen