Skip to main content
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak

3.7
(3,4 k)

Zelf tomatensalsa maken is simpel: je hoeft alleen sjalot, knoflook en tomaat fijn te snijden en het op smaak te brengen met olijfolie en citroensap. Laat de salsa minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken! Valt de salsa in de smaak? Serveer het dan eens als voorafje op geroosterde bruschetta.

Tags:
Fish
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼

Échalote

¼

Gousse d'ail

1

Tomates prunes

¼

Citron jaune

150 g

Haricots verts

1

Filet de bar avec peau

(Contient: Poisson)

85 g

Riz pandan

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2552 kJ
Calories610 kcal
Graisses16 g
Graisses saturées6 g
Glucides79 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines34 g

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook 100 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.

Meng de groenten in een kom.
2

Snipper de sjalot extra fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de pruimtomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Meng de sjalot, knoflook, pruimtomaat, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en ½ tl citroenrasp per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Roer het door.
3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af, voeg de helft van de roomboter toe, roer door en laat afgedekt nagaren.

Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.
4

Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Kook de sperziebonen in een andere pan met deksel, afgedekt, 7 – 9 minuten. Giet af en houd afgedekt warm.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de zeebaarsfilet aan beide kanten 2 minuten.

Leg op elke zeebaarsfilet een lepel tomatensalsa.
6

Verdeel de zeebaarsfilet, sperziebonen en rijst over de borden. Garneer elke zeebaarsfilet met een lepel tomatensalsa.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes