Skip to main content
Gebakken zalmfilet met zeekraal
Gebakken zalmfilet met zeekraal

Gebakken zalmfilet met zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

4.7
(446)
Allergenen:
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

130 stuk(s)

Zalmfilet

25 gram

Zeekraal

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)826 kcal
Energie (kJ)3455 kJ
Vetten61.3 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten8.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijden, persen, hakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie TIP). Pers de citroen uit en hak de dille grof.

Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals je dat bij een ui doet. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.

Venkel bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Zalmfilet bakken
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders