Skip to main content
Oosters gemarineerde zalmfilet
Oosters gemarineerde zalmfilet

Oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en bruine snelkookrijst

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Labels:
Lactosevrij
Allergenen:
Soja
Hvede
Pesce
Sesamzaad
Celery

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

20 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Hvede)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Pesce)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Celery)

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)831 kcal
Energie (kJ)3475 kJ
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en de helft van de olijfolie. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren (zie Tip). Schep af en toe om.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. 

Tip: Op de huid van de zalm kan hier en daar nog een schub zitten. Deze kun je makkelijk verwijderen door voorzichtig met een mes tegen de richting van de huid in te krabben.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli in 15 - 20 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is. De topjes van de broccoli mogen donker kleuren - dit geeft een nootachtige smaak. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de olijfolie, de knoflook en de broccoli ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen.

Rijst koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in de ruime pot met deksel van de broccoli voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant. Haal de zalm uit de pan en schenk de achtergebleven marinade in de pan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de zalm bovenop de rijst. Leg de broccoli eromheen en strooi de gomasio erover. Giet de saus uit de pan over de zalm en de rijst.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla