Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
50 gram
Spinazie
5 gram
Verse dille & bieslook
20 gram
Roomkaas
¼ stuk(s)
Citroen
200 gram
Krieltjes
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Zalmfilet
30 gram
Rucola en veldsla
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Witte balsamicoazijn
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in vergiet. Druk het vocht er goed uit met je handen of met een lepel. Haal de spinazie dan uit het vergiet en hak fijn.
Snijd ondertussen de verse bieslook en dille fijn. Snijd de citroen in 2 parten per persoon. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met peper en zout. Knijp er 1 partje citroen per persoon boven uit. Meng goed en bewaar apart tot gebruik. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens in reepjes.
Verhit in dezelfde koekenpan van de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd warm op laag vuur.
Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm en druk de zijkanten stevig aan. Snijd de bovenkant in, zodat de hitte straks kan ontsnappen. Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20 - 35 minuten in de oven.
Meng vlak voor serveren in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla en de overige kruiden toe en meng goed.
Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de krieltjes, gestoofde venkel en salade. Garneer met de citroenpartjes.