Skip to main content
Krokante heekfilet met broccoli
Krokante heekfilet met broccoli

Krokante heekfilet met broccoli

met aardappelen en dille-mayonaise

Een AVG'tje, maar dan anders: in dit recept staat de V namelijk voor vis, in plaats van vlees. Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. Je geeft hem een krokant jasje doordat je de vis paneert in cornflakes. Zo krijg je een luxe, zelfgemaakte uitvoering van de visstick. Laat je ons weten of het recept bij jullie in de smaak viel?

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Amandelnoten
Vis
Gluten
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Broccoli

10 gram

Amandelschaafsel

5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

25 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Koken
1

• Breng in 2 pannen met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. • Was de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grotere aardappels in zessen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Voeg de aardappelen toe aan een van de pannen en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.

Smaakmakers snijden
2

• Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de dille fijn. • Snipper de sjalot.

Gepaneerde heek bakken
3

• Kook de broccoli 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. • Verhit 1/2 el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde heekfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 – 5 minuten. • Meng de helft van de dille met de mayonaise. • Meng de broccoli met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Roer 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen en meng met de sjalot en overige dille. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de aardappelen over de borden, leg de broccoli ernaast en garneer met het amandelschaafsel. Schep de heekfilet ernaast en serveer met de dillemayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen
Warmgerookte makreel

Warmgerookte makreel

met fusilli en verse dille
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche
Orzo met kabeljauw en champignons

Orzo met kabeljauw en champignons

Aux pignons de pin croquants
Indonesische curry met lamsgehakt

Indonesische curry met lamsgehakt

Avec la fraîcheur du yaourt
Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Met walnoten en zongedroogde tomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes