Skip to main content
Farfalle met romige courgettesaus
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en kerstomaten

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

100 gram

Broccolirijst

90 gram

Fiocchi tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3219 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels13.2 g
Eiwitten41.3 g
Zout2 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Steelpan met deksel
Staafmixer
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en snijd de overige courgette in grove stukken.
  • Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus vervolgens af met de culinaire room en voeg per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/8 bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken op laag vuur, of tot de courgette zacht is.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. 
  • Voeg de courgettemaantjes, kerstomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de sauteerpan. Bak 7 - 9 minuten mee met het gehakt. 
Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp.
  • Roer de courgettesaus en het gehakt met groenten door de pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te droog is. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de basilicumcrème en parmigiano reggiano. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders