Skip to main content
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

245 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3856 kJ
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten36.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat 100 g aardpeer, zoals gebruikt in dit gerecht, meer ijzer bevat dan 100 g biefstuk? Andere ijzerrijke producten zijn spinazie, andijvie, tahin (sesampasta), tofu, ei, cashewnoten en haring

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 g halloumi per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van... zie fun facts

3

Verhit 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit 2/3 van de knoflook met 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

4

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de knoflook met de halloumi 2 - 3 minuten per kant (zie TIP).

Tip: Zorg ervoor dat de halloumi tegelijkertijd met de stamppot klaar is. Halloumi smaakt namelijk net nadat het gebakken is het lekkerste. Als je halloumi te lang laat staan, wordt hij taai.

5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie TIP).

Tip: Zit er nog wat olie bij de zongedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree!

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen