Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

Duitse biefstuk met pittige puree van zoete aardappel

met gebakken knoflooksnijbonen en cherrytomaten

Je maakt vanavond een verrassend AVG'tje (aardappel-vlees-groente). Zoete aardappels lenen zich uitstekend voor een puree en met de rode peper geef je het extra pit. Duitse biefstuk is grofgemalen rundvlees en hoef je niet lang te bakken. De smaak is op z'n best als het vlees nog een beetje rood is van binnen.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

⅓ bosje(s)

Lente-ui

125 gram

Rode kerstomaten

150 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)527 kcal
Energie (kJ)2205 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten28.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de zoete aardappelen. Weeg de zoete aardappelen af. Was of schil de twee soorten aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en houd het wit van 1 bosui per persoon apart.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de aardappelen en snijbonen meer vitamine C bevat dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? En wist je dat aardappelen ook rijk zijn aan ijzer?

Koken
2

Kook de twee soorten aardappelen 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de cherrytomaten door de helft.

Tip: Je kookt de aardappelen in bouillon, maar giet deze af. Hierdoor wordt de puree extra smaakvol, maar blijft het zoutgehalte van het gerecht relatief laag. Let jij op je zoutinname, kook... zie ffacts

Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het apart gehouden wit van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de cherrytomaten toe en bak nog 4 minuten, tot de snijbonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk samen met de overige bosui in 2 – 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt. (zie TIP)

Tip: Wil je een jus maken van het overgebleven bakvet? Blus het bakvet van de Duitse biefstuk af met 2 el water per persoon, roer goed door en schenk de jus over de puree.

Puree maken
5

Stamp beide soorten aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. (zie TIP) Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen en houden zij niet van pittig? Laat dan de rode peper achterwege en breng de puree eventueel verder op smaak met 1/2 tl kerriepoeder per persoon.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer de puree met de gebakken bosui en pompoenpitten. Serveer met de snijbonen, cherrytomaten en de Duitse biefstuk.