Skip to main content
Dubbele Duitse biefstuk met piccalilly
Dubbele Duitse biefstuk met piccalilly

Dubbele Duitse biefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Radicchio en romaine

2 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)

25 gram

Piccalilly

(Bevat: Soja, Tarwe, Mosterd)

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)828 kcal
Energie (kJ)3466 kJ
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten48 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Duitse biefstuk bevat relatief weinig calorieën. Andere magere opties voor vleesliefhebbers zijn bijvoorbeeld kipfilet, varkenshaas, rundertartaar en biefstuk.

Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe (zie Tip).
  • Meng alles goed door elkaar.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Laat ze dan weg uit de salade en bak ze de laatste 5 minuten mee met de krieltjes.

Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Serveren
4
  • Verdeel de Duitse biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij.
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de Duitse biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 250 gram groente bevat? Een van de groenten is rode ui - rijk aan vezels, B-vitaminen en antioxidanten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla