Double protein - Pittige Aziatische kipgehaktsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Pittige Aziatische kipgehaktsalade

Double protein - Pittige Aziatische kipgehaktsalade

in schuitjes van romaine sla met zoetzure komkommer

In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig – proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met noedels en gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!

Labels:
Lactosevrij
Allergenen:
Pinda's
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

½ head

Romaine

15 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

220 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

5 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)403 kcal
Energie (kJ)1685 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers35 g
Vezels6.6 g
Eiwitten7.7 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur (zie TIP). Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

Tip: Snijd de komkommer heel dun of gebruik een dunschiller of kaasschaaf. Zo trekt het zoetzuur goed in de komkommer.

Schuitjes maken
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de romaine sla los zodat je slaschuitjes krijgt.

Tip: Wist je dat de zaadlijsten het heetste deel van een pepertje zijn? Houd je niet van pittig, verwijder ze dan voor het bakken.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 2 el limoensap, 1 tl limoenrasp en 3 tl vissaus.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 2 tl vissaus per persoon.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de slaschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.