HelloFresh
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 301 beoordelingen
Lees meer

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Labels:Calorie-focusFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Pinda'sNoten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Sperziebonen

1 stuks

Ui

200 g

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Gezouten amandelen

(BevatPinda's, Noten)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Sperziebonen snijden
Sperziebonen snijden
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve maantjes.

Roerbakken
Roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.

Curry maken
Curry maken
3

Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

Couscous bereiden
Couscous bereiden
4

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe. Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.

Snijden en hakken
Snijden en hakken
5

Snijd de blaadjes verse munt grof. Hak de amandelen grof.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de curry over de couscous. Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.