Skip to main content
Shakshuka met patatjes en taleggio

Shakshuka met patatjes en taleggio

met knoflookbrood en Italiaanse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Taleggio: een romige, licht pittige Italiaanse kaas met een volle smaak. Geniet!

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Gluten
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Taleggio DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3759 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten83.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten39.6 g
Zout4.6 g
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was grondig. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 5 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Tomatensaus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruidenmix en de helft van de knoflook toe en bak 30 seconden. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de vers gesneden tomaat en de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.
Saus afmaken
3
  • Voeg de aardappelblokjes en de spinazie toe aan de saus.
  • Laat de spinazie al roerend slinken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kaas ondertussen in dunne plakjes.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed indikt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren laten stollen
4
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen.
  • Bestrooi de eieren met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 4 - 6 minuten stollen.
  • Haal het deksel van de diepe pan en bak 1 - 3 minuten verder (zie Tip).
  • Verdeel de kaas eroverheen en kook nog 1 minuut.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van de diepe pan die je gebruikt. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Knoflookbroodje maken
5
  • Meng ondertussen in een kleine kom de overige knoflook met een scheutje olijfolie.
  • Snijd het broodje open. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 10 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Serveer de shakshuka op borden.
  • Serveer met het knoflookbrood ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders