Deze populaire pasta maak je heerlijk romig met Alpro Cuisine. De fluweelzachte structuur van deze plantaardige variatie op kookroom gaat perfect samen met het kipgehakt. Onze slager heeft dit gehakt al voor je voorgekruid met Italiaanse kruiden als oregano en rozemarijn. Deze maken de balletjes extra lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Casarecce
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 tl
Paprikapoeder
4 el
Alpro Cuisine
150 gram
Spinazie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden.
Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Snijd de kipgehaktballen doormidden en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en knoflook toe.
Voeg de cherrytomaten, paprikapoeder en Alpro Cuisine toe aan de wok of hapjespan en breng afgedekt aan de kook. Scheur vervolgens de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de caserecce en de saus met de kipgehaktballetjes over de borden.