Casarecce met pesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

De Italianen staan bekend om hun eenvoudige, maar smaakvolle pasta's. Het recept van vanavond is daar een goed voorbeeld van. Ga jij voor echt Italiaans genieten? Dek de tafel dan op z'n Italiaans: leg alleen een vork neer als bestek. Buon appetito!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)194 kcal
Energie (kJ)812 kJ
Vetten13.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten8.5 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels2.9 g
Eiwitten8.1 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Marineren groenten
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.
  • Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in halve manen.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette.
  • Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente gevat?

Koken en bakken
2

• Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af.

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.

Mengen
3
  • Rasp de Parmigiano reggiano.
  • Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte Parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden.

Garneer met de overige Parmigiano reggiano.