Bulgursalade met kipgyros en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipgyros en avocado

Bulgursalade met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en labne

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

65 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

â…“ el

Olijfolie

¼ tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels15.2 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pot met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog (zie Tip). Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 175 ml bouillon per persoon.

Snijden en mengen
3

Scheur ondertussen de slamix klein. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de rode biet, de avocado, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerschijfjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne.