Skip to main content
Zelfgemaakte boomstammetjes
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met peultjes, wortel en patatjes

Je geeft de boomstammetjes extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Egg
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Weizen, Uova, Senape, Sellerie)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Hvede)

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Milk)

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Peultjes

250 gram

Ovenaardappelwedges

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten: Sellerie)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4028 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten73.8 g
Zout2 g
Trans Fat0.1 g
Calcium40.5 mg
Iron30 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Boomstammetjes maken
2

Voeg het gehakt, de kaas, het ei en 3/4 panko toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door elkaar. Rol twee boomstammetjes per persoon. Verdeel de overige panko over een diep bord, samen met de rozemarijn. Meng het mengsel goed door elkaar en wentel de boomstammetjes erdoor.

Boomstammetjes garen
3

Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes 2 - 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn. Leg daarna in een ovenschaal. Zet de pan opzij om opnieuw te gebruiken in stap 5. Bak de boomstammetjes 12 - 16 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Dikkere boomstammetjes hebben meer tijd nodig om gaar te worden. Controleer ze goed en bak zo nodig langer. Als je wilt, kun je voor het serveren eentje opensnijden om te controleren.

Groenten koken
4

Kook water in een ruime pot en kook de wortelschijfjes 4 minuten. Voeg de peultjes toe en laat nog eens 4 minuten koken (zie Tip). Giet af en spoel de groenten af onder koud water.

Tip: De uiteinden van peultjes kunnen soms taai zijn, Deze kan je eventueel verwijderen.

Aardappelen bakken
5

Voeg de groenten toe aan dezelfde pan op middelhoog vuur. Besprenkel met olijfolie en bak de groenten 1 minuut. Blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de boomstammetjes met de patatjes en groenten. Serveer de mayonaise ernaast.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui