Skip to main content
Roze zalm met kokos en groene groenten
Roze zalm met kokos en groene groenten

Roze zalm met kokos en groene groenten

en groene groenten

Kookmee: Een belangrijk werkje: groente schoonmaken. Help mee de peultjes schoon te maken!?

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

½

Ui

½

Prei

65 gram

Peultjes

75 ml

Kokosmelk

85 gram

Pandanrijst

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1

Zalmfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten82 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Snijd de prei in dunne ringen.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de peultjes doormidden. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Kook de rijst.
2

Kook de rijst met de helft van de kokosmelk, ½ tl gemberrasp per persoon en een snufje zout in de pan met deksel, in 8 – 10 minuten droog. Laat zonder deksel uitstomen.

Stoof de zalm.
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui, prei en sereh 2 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de overige kokosmelk, sereh en sojasaus toe. Leg de zalmfilet op de groenten en stoof, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar.

4

Keer de zalmfilet halverwege, voorzichtig, om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de rijst, groenten en zalmfilet over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders