
Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespieste kippenvlees extra smaak te geven!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ bosje(s)
Lente-ui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 spies(jes)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
100 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Witte wortel
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.


Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en lente-ui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!
