Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Met geroosterde bospeen en aïoli

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Waan je aan de Costa del Sol met een gerecht vol Spaanse klassiekers. De varkensworst met paprikapoeder en de alom bekende patatas bravas zorgen voor vakantie op je bord. Ook zijn we de aïoli natuurlijk niet vergeten. ¡Buen provecho!

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijLactosevrij
Allergenen:NotenEiMosterd
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

400 g

Bospeen

2 tl

Paprikapoeder

600 g

Nicola aardappelen

2 stuks

Brandt & Levie varkensworst

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Aïoli

(BevatEi, Mosterd, Traces of Nuts, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

3

Verwijder ondertussen het loof van de bospeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd de eventuele dikkere penen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, de helft van het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi de laatste 5 minuten met amandelschaafsel.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

5

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.