Skip to main content
Varkensworst met currysaus

Varkensworst met currysaus

met patatjes, komkommer-koolsla en gebakken ui

Dit gerecht is geïnspireerd op de Duitse curryworst! De curryworst werd in 1949 uitgevonden door een frietkot uitbater in Berlijn. Ketchup en currypoeder werden door Britse soldaten naar Duitsland gebracht en van daaruit is het gerecht ontstaan!

Labels:
Légumes ++
Famille
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Aardappelwedges

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten58.1 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.5 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium248.7 mg
Calcium34.5 mg
Iron1.1 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Worst bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de worst in 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe, dek af met het deksel en verlaag het vuur naar middelmatig. Bak nog 8 minuten. Keer de worst regelmatig om.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, appel en slamix toe aan de dressing en meng goed.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en leg de ui erbovenop. Schenk de currysaus eroverheen.
  • Serveer de worst met de patatjes en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders