Skip to main content
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

Met een dubbele portie gehakt

4.2
(62)

Deze noedels staan zo op tafel, maar dat doet niks af aan de smaak. Met een dressing van sojasaus, sesamolie, gember en azijn creëer je een goede basis. Het gehakt, dat je zelf nog extra kruidt met specerijen als komijn en koriander, maakt het feestje vervolgens compleet.

Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

200 gram

Groentemix

100 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 tl

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen korianderzaad

200 gram

Gekruid rundergehakt

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5282 kJ
Energie (kcal)1263 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels8 g
Eiwitten77 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water, kook ze, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Klop ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Gehakt rullen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders