HelloFresh
Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

met gomasio

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaad
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

5 cm

Verse gember

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

85 g

Witte rijst

200 g

Sperziebonen

200 g

Bloemkoolrijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipfiletstukjes

60 g

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 g

Gomasio

(BevatSesamzaad)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

½ stuks

Kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook voor de rijst 250 ml water per persoon in een waterkoker.Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1-2 minuten.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Voeg de rijst en per persoon 250 ml kokend water toe aan de pan met deksel. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes. Kook de sperziebonen 8 minuten mee met de rijst.Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in ongeveer 6-8 minuten.Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.