HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Aziatische kip in roomsaus

Aziatische kip in roomsaus

met bloemkoolrijst en rode paprika

25 minuten
Lees meer

Romige saus, malse kip en milde, kruidige smaken - dit recept heeft voor ieder wat wils en is daarmee perfect voor het hele gezin. Ook handig voor als je kinderen hebt die niet van bloemkool houden: de groente is in dit recept 'vermomd' als rijst. Een populair en koolhydraatarm alternatief voor rijst.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

1 stuks

Sjalot

3 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode paprika

40 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

5 g

Verse bladpeterselie

200 g

Kippendijstukjes

⅔ pak

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Bloemkoolrijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

125 ml

Kippenbouillon

1.5 el

Roomboter

1 tl

Witte wijnazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Rasp
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de pandanrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen in een zeef.

Snijden
Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de bladpeterselie grof.

Kip en cashews bakken
Kip en cashews bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en fruit de sjalot, de gember en de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes, de cashewstukjes en de rode paprika toe en bak nog 2 minuten.

Saus maken
Saus maken
4

Schenk de kookroom en de bouillon in de pan met kip en breng aan de kook. Zet het vuur middelmatig en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Meng vervolgens de wittewijnazijn door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Rijst bakken
Rijst bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gekookte pandanrijst, peper en zout toe en schep goed om. Bak nog 1 minuut.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Schep er de romige kip op en garneer met de bladpeterselie.