topBanner
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met courgette, cashewstukjes en een bruin tarwebroodje

Lees meer

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Zoete aardappel

250 gram

Kruimige aardappelen

1.5 stuk(s)

Courgette

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

5 gram

Verse koriander

100 gram

Witte kaas

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

700 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3305 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege het gemalen komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak de cashewstukjes grof.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het bruin broodje.