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Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

Zeebaars met oranje bospeen en groene bieslook

3.8
(610)

Doe op iedere zeebaars een beetje bieslook-crèmesaus.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Carotte

250 g

Pomme de terre à chair ferme

5 pièce(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

1 pièce(s)

Filet de bar avec peau

(Contient: Poisson)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories506 kcal
Énergie (kJ)2117.1 kJ
Graisses14 g
Graisses saturées7 g
Glucides60 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines30 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen en aardappelen (nicola).

Kook de peen en aardappelen.
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de pan met deksel, 10 minuten. Giet daarna af.

3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook klein.

Bak de zeebaars.
5

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars 2 – 3 minuten per kant.

Roer de crème fraîche en bieslook door het bakvet van de vis.
6

Haal de pan van het vuur en haal de zeebaars uit de pan. Roer de crème fraîche, mosterd en bieslook door het bakvet van de vis.

Serveer met de bieslooksaus.
7

Verdeel de zeebaars, bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de bieslook-crèmesaus.

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