Skip to main content
Fish & chips
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse salade

4.3
(1,6 k)

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergènes:
Blé
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation45 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre

⅓ pièce(s)

Concombre

½ pièce(s)

Pomme

15 g

Chapelure panko

(Contient: Blé )

1 pièce(s)

Filet de saumon

(Contient: Poisson)

5 g

Aneth et ciboulette frais

25 g

Yaourt entier bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Vinaigre de vin blanc

à votre convenance

Poivre et sel

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cs

Farine

1 cs

Huile de tournesol

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)3166 kJ
Calories757 kcal
Graisses42.8 g
Graisses saturées6.6 g
Glucides62.4 g
Sucres11 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines27.2 g
Sel0.5 g

Ustensiles

Bol
Plaque de cuisson avec papier sulfurisé
Éplucheur ou trancheur à fromage
Bol à salade
Assiette creuse
Assiette
Poêle à bords hauts
Essuie-tout

Instructions

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Conseil: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.

Conseil: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts in een ander diep bord de eieren los met een vork. Meng in een derde diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko tot hij helemaal bedekt is.

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis 3 – 4 minuten per kant (zie Tip). De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Conseil: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als de olie eromheen gaat bruisen kun je gaan bakken.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes