Skip to main content
Wortelstoemp met Chimayworst van Brandt & Levie
Wortelstoemp met Chimayworst van Brandt & Levie

Wortelstoemp met Chimayworst van Brandt & Levie

met zelfgemaakte appelmoes

4.1
(580)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Appel

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde ajuin

4 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)467 kcal
Energie (kJ)1953 kJ
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten63.9 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels18.1 g
Eiwitten9.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Rasp
Steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Schil de peen en snijd de peen in schijfjes van 1/2 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de aardappelen.

Peen stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de peen en 1 tl gedroogde tijm per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Blus af met per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en de bouillon. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 25 – 30 minuten, afgedekt, zachtjes pruttelen. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Worsten bakken
3

Kook de aardappelen 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worsten in 2 – 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten. Draai af en toe om.

Prakken en raspen
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg de appelblokjes en 3 el water per persoon toe aan een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Roer goed door en prak dan grof met een vork (zie TIP). Rasp ondertussen met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Vind je de appelmoes wat te zuur? Voeg dan 1/2 tl honing per persoon toe aan de appelmoes.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 ei en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer dan de gestoofde peen door de puree (zie TIP).

Tip: - Giet eventueel het water van de peen eerst af. - Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de boter dan uit de stamppot en voeg een extra scheutje melk of... zie ffacts

Serveren
6

Serveer de worst met wortelstoemp en appelmoes.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 250 g groente. Dat komt voornamelijk door de peen. Deze is rijk aan vitamine A, een vitamine die nodig is voor een sterke weerstand en gezonde ogen. Daarnaast.. zie ffacts

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders