Skip to main content
Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

Witvis met aardappeltjes en zonnebloempitten

3.6
(740)

Meehelptip: bestrooi de maaltijd met zonnebloempitten. Kun jij hier een hartje of een sterretje van maken?

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre

175 g

Haricots verts

1.5 cs

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

1

Filet de merlu avec peau

(Contient: Poisson)

35 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre de vin blanc

1 cc

Miel

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories674 kcal
Énergie (kJ)2820 kJ
Graisses5 g
Graisses saturées25 g
Glucides73 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines34 g

Ustensiles

Cuisinière
Papier sulfurisé
Couvercle
Poêle
Petit bol
Poêle à bords hauts
Bol
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de aardappelen in de oven
2

Was de aardappelen (melody) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de sperziebonen in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar apart.

Maak de dressing
4

Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de heekfilet
6

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

7

Meng in de saladekom de sperziebonen met de jonge bladsla. Verdeel de zonnebloempitten en de helft van de yoghurtsaus erover.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de aardappelen, heekfilet en overige yoghurtsaus.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes