Warme salade met bataat en kikkererwten

Warme salade met bataat en kikkererwten

Met spinazie, gezouten amandelen en frisse labne

Lees meer

Vandaag staat er een lekker vullend groentegerecht op het menu. Kikkererwten zijn peulvruchten die boordevol eiwitten zitten en daardoor ook een favoriet en voedzaam ingrediënt zijn in vegetarische gerechten als deze. Je bakt ze in dit recept met ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel dat zorgt voor een warme, zoete smaak.

Labels:Calorie-focusVeggie
Allergenen:Pinda'sNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Appel

1 stuks

Rode puntpaprika

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Kikkererwten

4 tl

Ras el hanout

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

20 g

Gezouten amandelen

(BevatPinda's, Noten)

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bataat bereiden
Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af en schil of was hem grondig. Snijd de bataat in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de bataat met 1/2  el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

Snijden
Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

Bakken
Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken en snijden
Bakken en snijden
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spinazie toevoegen
Spinazie toevoegen
5

Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de bataat over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.