USP: Gerecht met kikkererwten en bataat in de hoofdrol. Je bakt de kikkererwten met ras el hanout waardoor ze een zoet smaakje krijgen. De citroen serveer je ernaast zodat je het frisse zuur tijdens het eten nog kan toevoegen.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
300 g
Patate douce
½ pièce(s)
Oignon rouge
1 pièce(s)
Gousse d'ail
¼ pièce(s)
Pomme
½ pièce(s)
Poivron rouge pointu
1 paquet(s)
Pois chiches
½ sachet(s)
Ras el hanout
2.5 g
Coriandre fraîche
(Peut contenir : Céleri)
100 g
Épinards
¼ pièce(s)
Citron
10 g
Amandes grillées et salées
(Contient: Amandes, Arachides Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame)
40 g
Labné
1.5 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af en was of schil hem. Snijd de bataat in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de bataat met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 20 - 30 minuten in de oven.
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de appel in kleine blokjes en de rode puntpaprika in dunne reepjes. Scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 - 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 - 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.
Verdeel de bataat over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.