Skip to main content
Warme noedelsalade met koolraap

Warme noedelsalade met koolraap

Met limoendressing en pinda’s

Om ervoor te zorgen dat de koolraap lang goed blijft, is de koolraap niet voorgesneden. Het snijden van de koolraap is even een klusje, maar een goed mes scheelt een hoop. Kijk op ons blog voor tips hoe je harde groenten gemakkelijker snijdt. Koolraap over? Gekookt met een beetje kaneel en suiker is het ook heerlijk.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Graines de sésame
Gluten
Soja
Arachides

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

¼

Rutabaga

5 ml

Huile de sésame

(Contient: Graines de sésame)

½

Poireau

¼ boîte(s)

Haricots

¼

Piment rouge

¼

Citron vert

15 ml

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

75 g

Nouilles au sarrasin

(Contient: Gluten)

25 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories576 kcal
Énergie (kJ)2410 kJ
Graisses23 g
Graisses saturées4 g
Glucides62 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines24 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Râpe
Poêle avec couvercle

Instructions

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.
1

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 minuten op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Laat de zwarte bonen uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Voeg de prei en zwarte bonen toe.
4

Voeg de prei en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de dressing.
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Maak een dressing van de rode peper, sojasaus, honing, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en 1 tl kokend water per persoon.

6

Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg direct toe aan de wok of hapjespan. Voeg ook de dressing toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige pinda’s
7

Hak de pinda’s grof. Roer de helft van de pinda’s door het noedels. Verdeel vervolgens de noedels over de borden en bestrooi met de overige pinda’s. Voeg naar smaak extra limoensap- of rasp toe.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes