Om ervoor te zorgen dat de koolraap lang goed blijft, is de koolraap niet voorgesneden. Het snijden van de koolraap is even een klusje, maar een goed mes scheelt een hoop. Kijk op ons blog voor tips hoe je harde groenten gemakkelijker snijdt. Koolraap over? Gekookt met een beetje kaneel en suiker is het ook heerlijk.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
¼
Rutabaga
5 ml
Huile de sésame
½
Poireau
¼ boîte(s)
Haricots
¼
Piment rouge
¼
Citron vert
15 ml
Sauce soja
75 g
Nouilles au sarrasin
25 g
Cacahuètes
½ cs
Huile de tournesol
½ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.
Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Laat de zwarte bonen uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.
Voeg de prei en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Maak een dressing van de rode peper, sojasaus, honing, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en 1 tl kokend water per persoon.
Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg direct toe aan de wok of hapjespan. Voeg ook de dressing toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de pinda’s grof. Roer de helft van de pinda’s door het noedels. Verdeel vervolgens de noedels over de borden en bestrooi met de overige pinda’s. Voeg naar smaak extra limoensap- of rasp toe.