Skip to main content
Salade met blauwe kaas, cranberrydressing en gekaramelliseerde appel
Salade met blauwe kaas, cranberrydressing en gekaramelliseerde appel

Salade met blauwe kaas, cranberrydressing en gekaramelliseerde appel

met knapperige pastinaaklinten, ingelegde ui en gezouten amandelen

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Appel

250 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Pastinaak

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3624 kJ
Energie (kcal)866 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers31.7 g
Vezels17.6 g
Eiwitten21.8 g
Zout2 g
Potassium1671.3 mg
Calcium72.5 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de Italiaanse kruidenmix. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Pastinaak roosteren
2
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de pastinaak.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Rooster 8 - 12 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Ui inleggen
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kom de suiker met de helft van de rodewijnazijn.
  • Voeg de ui en een snuifje zout toe en meng goed.
  • Voeg de pastinaakreepjes, wanneer ze gaar zijn, toe aan de ui en schep goed om.
Appel bakken
4
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de appel 8 - 10 minuten, of tot de appal zacht en goudbruin is.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Dressing maken
5
  • Meng in een kleine kom de cranberrychutney met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige rodewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de amandelen en de peterselie grof.
Serveren
6
  • Serveer de patatjes op borden en leg de sla ernaast.
  • Leg de appel, de ui en de pastinaaklinten op de sla en besprenkel met de cranberrydressing.
  • Garneer met de blauwe kaas, de amandelen en de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders