Skip to main content
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Je rolt zelf falafelballetjes

Falafelballetjes komen uit de Midden-Oosterse keuken en worden gemaakt van kikkererwten of bonen. Onze Nederlandse leverancier Maza, gespecialiseerd in Oosterse bereidingen, maakte voor jou het falafeldeeg. Jij hoeft er enkel nog balletjes van te draaien. Druk ze een klein beetje plat, zo bak je ze makkelijker.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Falafeldeeg

10 gram

Zonnebloempitten

1 stuk(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Botersla

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3627.5 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten109 g
Vezels18 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de aubergine in kleine blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in blokjes.

Draai de falafelballetjes.
2

Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van. Druk een beetje plat.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan.

Bak de aubergine en tomaat.
4

Verhit 2/3 deel olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de ui en de oregano toe en bak mee. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de tomaat toe, draai het vuur laag en bak mee met de deksel op de pan. Laat nagaren met de deksel op de pan. Roer, vlak voor het serveren, goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de kropsla in grove stukken en meng met de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, zonnebloempitten en de overige tomaat in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

6

Bak ondertussen de volkoren pitabroodjes 2 – 3 minuten in de oven of broodrooster.

7

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Snijd de volkoren pitabroodjes open. Vul de pitabroodjes met 2 el auberginemengsel, wat salade en daarop 3 falafelballetjes per pita. Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de overige salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes