Volkoren couscous met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren couscous met blauwe kaas

Volkoren couscous met blauwe kaas

Met gebakken peer en pistachenootjes

Peer en blauwe kaas is een klassieke combinatie. De sterke smaak van de blauwe kaas kan de mildere peer soms overheersen, maar door de peer in deze salade te bakken, karameliseren de fruitsuikers en wordt hij sterker én zoeter van smaak. Ook lekker om eens te proberen in een salade: blauwe kaas met vijgen of perzik.

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Peer

1 tl

Gedroogde tijm

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

30 gram

Rucolamelange

50 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels19 g
Eiwitten21 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 125 ml water per persoon voor de couscous en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.

Champignons roosteren
2

Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt), meng in een saladekom met het kokende water en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Pistache roosteren
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken en dressing maken
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 – 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de veldsla, rucola en babyspinazie door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de salade op de borden, bestrooi met de danablu en de pistachenoten en garneer met de partjes peer. Besprenkel met extra vierge olijfolie.