Skip to main content
Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei
Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Avec de la bonne crème fraîche

Dit is een stevige, maar tegelijkertijd frisse en romige soep. Knol-selderij en prei smaken heerlijk bij de paddenstoelenpastei die warm uit de oven komt!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Selderij
Ei
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kruimige aardappelen

¼ stuk(s)

Knolselderij

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Paddenstoelenpastei

2 el

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels18 g
Eiwitten17 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in ringen.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, knolselderij en prei toe en bak al roer-end 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 13 - 15 minuten zachtjes koken.

5

Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de padddenstoelenpastei en bak de pastei 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

6

Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de paddenstoelenpastei en garneer de soep met crème fraîche.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Aardappelschotel met kipworstjes en dille

Aardappelschotel met kipworstjes en dille

Groenten, vlees en aardappelen in een HelloFresh-jasje
Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Accompagné d’un pain aux raisins et aux noix
Palak met feta, kikkererwten, naanbrood, crème fraîche en kurkuma

Palak met feta, kikkererwten, naanbrood, crème fraîche en kurkuma

Avec des pois chiches, du pain naan, de la crème fraîche et du curcuma
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Romige pasta met kipgehaktballetjes

Romige pasta met kipgehaktballetjes

Met postelein en witte courgette
Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Avec du pourpier et de la courgette blanche
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten
Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Met courgette en tomaat
Kippendij in romige cheddar-biersaus

Kippendij in romige cheddar-biersaus

Met geroosterde aardappeltjes en broccoli
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas
Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Met kappertjes, sjalot en gepofte tomaat
Rucolastamppot met kruidenkaas

Rucolastamppot met kruidenkaas

Met courgette, tomaat en crème fraîche
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie
Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche
Romige gigli met aubergine en oude kaas

Romige gigli met aubergine en oude kaas

Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

Fettuccine met warmgerookte makreel, cherrytomaten en paprika

Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

Fusilli met gerookte forel en amandelschaafsel

Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Avec une touche de fraîcheur grâce à la salade de tomates

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen