HelloFresh
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met extra rucola-tomaatsalade

Extra Groente
Lees meer

.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenMosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

½ stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

125 g

Champignons

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

4 stuks

Tomaat

2 stuks

Vleestomaat

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Rucola en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ stuks

Paddenstoelenbouillonblokje

1 el

Roomboter

2 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Witte balsamicoazijn

4 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4642 kJ
Energie (kcal)1110 kcal
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de champignons in plakjes.Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.

2

Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1el extra vierge olijfolie, 1el witte balsamicoazijn en 2tl mosterd.Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, de salademix en de helft van de bieslook met de dressing.

4

Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.Serveer met de salade.Garneer met de rest van de bieslook.