Skip to main content
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing

4.4
(268)

Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Selderij
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Selderij
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Pinda's
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Noten, Amandelnoten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

60 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2145 kJ
Energie (kcal)513 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten14.7 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels12.1 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.4 g
Potassium457.2 mg
Calcium133.3 mg
Iron1.5 mg
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouilon. Breng water aan de kook in een pot.
  • Schil de knolselder en snijd in blokjes. Kook 12 - 14 minuten in de pot. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterd en bouillon toe en breng aan de kook. Laat indikken op middelmatig vuur tot serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op hoog vuur en bak de sperziebonen, afgedekt, 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak de sperziebonen, afgedekt, nog 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 5 - 7 minuten, of tot al het vocht is verdampt.
Serveren
4
  • Gebruik een staafmixer of blender om de knolselder met mosterd en boter naar smaak tot een gladde puree te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing door de saus. Proef en voeg eventueel meer toe naar smaak.
  • Serveer de knolselderpuree en sperziebonen op borden. Giet de saus over de sperziebonen. Leg de varkenshaas erop en garneer met de Grana Padano en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders