Skip to main content
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing

Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Selderij
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

(Bevat: Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

60 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2145 kJ
Energie (kcal)513 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten14.7 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels12.1 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.4 g
Potassium457.2 mg
Calcium133.3 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouilon. Breng water aan de kook in een pot.
  • Schil de knolselder en snijd in blokjes. Kook 12 - 14 minuten in de pot. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterd en bouillon toe en breng aan de kook. Laat indikken op middelmatig vuur tot serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op hoog vuur en bak de sperziebonen, afgedekt, 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak de sperziebonen, afgedekt, nog 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 5 - 7 minuten, of tot al het vocht is verdampt.
Serveren
4
  • Gebruik een staafmixer of blender om de knolselder met mosterd en boter naar smaak tot een gladde puree te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing door de saus. Proef en voeg eventueel meer toe naar smaak.
  • Serveer de knolselderpuree en sperziebonen op borden. Giet de saus over de sperziebonen. Leg de varkenshaas erop en garneer met de Grana Padano en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Hamburger met Italiaanse twist

Hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en een sinaasappelsalade
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote scampi's met verse tagliatelle

Grote scampi's met verse tagliatelle

in pikante tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stoemp en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en knapperige witloofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselder