Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Tarwe, Eieren)
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
1 el
Water voor saus
1 tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de worstjes en knijp het vlees uit het vel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de paprika toe en bak 4 minuten al roerend. Voeg de passata en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met peper en zout en houd apart tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een bootje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met sambal naar smaak (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door yoghurt.
Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en de tomaat. Besprenkel met de sambalmayonaise.