Skip to main content
Tuna melt met bloemkool-knoflooksaus
Tuna melt met bloemkool-knoflooksaus

Tuna melt met bloemkool-knoflooksaus

À base de pain plat et de cheddar

3.4
(374)

Een klassieke combinatie van tonijn en gesmolten kaas, genaamd tuna melt. Deze term is over komen waaien uit Australië en Nieuw-Zeeland. Je eet het warme platbrood samen met tonijn, cheddar, tomaat en bloemkoolsaus met knoflook.

Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkool

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene paprika

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)586 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer of blender

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek of snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes.

2

Schenk 2 cm water in een pan met deksel, voeg de bloemkool toe. Schenk 2 cm water in een pan met deksel, voeg de bloemkool toe.

3

Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar bewaar een halve eetlepel olie per persoon. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in halve reepjes.

4

Beleg 1 platbrood per persoon met de tonijn, tomaat, paprika en cheddar. Breng op smaak met peper en eventueel zout, leg het andere platbrood er bovenop en druk goed aan.

5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en leg hierop een ovenschaal om omkrullen van het platbrood te voorkomen. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Bij meer dan twee personen kan het zijn dat je het platbrood in delen moet afbakken.

6

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en doe in een hoge kom met staafmixer of blender. Pureer samen met de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met de olie van de tonijn, peper en zout. Voeg eventueel water toe om de saus te verdunnen.

7

Verdeel de tuna melt over de borden en serveer met de bloemkool-knoflooksaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders