Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
½
Tomatenpuree
20 ml
Sojasaus
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
1 pak(ken)
Zwarte bonen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
25 gram
Biologische zure room
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Wrap met kruiden
15 gram
Gesneden jalapeño's
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
50 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verhit in een steelpan per persoon: 1 tl BBQ-rub, 1/3 kuipje tomatenpuree, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 el honing, 50 ml water en de sojasaus. Laat op laag vuur 15 minuten inkoken.
Snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af en laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 4 - 5 minuten. Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak deze nog 1 - 2 minuten mee. Voeg de overige tomatenpuree toe. Meng de helft van de cheddar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng intussen de kool- en wortelmix met de zure room in een saladekom. Snijd de limoen in partjes. Pers één partje per persoon uit boven de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de tortilla's kort in een koekenpan (zie Tip).
Tip: Je kunt de tortilla's ook koud eten als je dat lekkerder vindt.
Vul de tortilla's met de salade. Schep de gebakken groenten erbovenop. Garneer met de overige kaas. Besprenkel de tortilla's met de BBQ-saus en garneer naar smaak met de jalapeño's (s).
Tip: Let op, de jalapeño's zijn pittig. Houd je niet van pittig of eet je met kinderen? Laat dan de jalapeño's achterwege.