HelloFresh
topBanner
Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

met paprika en feta

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

10 g

Krulpeterselie en oregano

170 g

Witte langgraanrijst

1 pak

Tomatenblokjes

6 stuks

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

2 stuks

Pruimtomaat

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui,de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 15 - 18 minuten zachtjes, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

3

Halveer de kipgehaktballetjes en draai er nieuwe balletjes van, zodat je er 6 per persoon hebt. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.

4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.