Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Avec des abricots séchés et des gressins

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die nog meer versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en is in dit gerecht de perfecte smaakmaker.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Sulfiet
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

(Bevat Sulfiet)

4 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers26 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg dat de parelcouscous (zie tip!) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de grana padano, overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.